"&"'/>

duminică, 2 octombrie 2011

Afacerist cu lemn din Vicov, cercetat pentru o evaziune fiscală de 80.000 de lei

de Florin PAIU

Un control al poliţiştilor de la Biroul Silvic şi al specialiştilor de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava a dus de depistarea unei evaziuni fiscale de 80.000 de lei, administratorul acuzat, un afacerist cu lemn din Vicovu de Sus, alegându-se cu dosar penal.

Controlul a fost efectuat în cursul zilelor de miercuri şi joi, administratorul vizat, Iosif Cîrstean, în vârstă de 31 de ani, din Vicovu de Sus, fiind membru al unei întreprinderi de tip familial şi administrator al unei societăţi comerciale, ambele cu obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea lemnului.

După ce au efectuat verificări privind achiziţiile şi livrările de material lemnos, s-a constatat că în anul 2010 administratorul ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţia cantităţii de 586,605 mc cherestea răşinoase de la o societate din Tulgheş, judeţul Harghita, societate care însă este radiată din Registrul Comerţului din data din martie 2009.

Totodată, după verificarea stocurilor de material lemnos ale societăţii comerciale s-a constatat că administratorul nu poate justifica provenienţa cantităţii de 193,034 mc cherestea răşinoase.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală, fiind confiscată cantitatea de cherestea pentru care nu există acte justificative.

De asemenea, au fost sesizaţi şi comisarii Gărzii Financiare, fiind estimat un prejudiciu de 80.000 de lei.

„Materialul lemnos a fost indisponibilizat în depozitul societăţii, fiind instituite măsuri de asigurare a pazei perimetrului de către poliţişti ai Serviciului Intervenţie Rapidă Suceava şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Vicovu de Jos. Cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava urmează a se proceda la ridicarea materialului lemnos confiscat, care va fi predat în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Împreună cu Garda Financiară şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava se continuă cercetările şi verificările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a administratorului”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More