"&"'/>

duminică, 2 octombrie 2011

În intersecţia din zona Selgros vor fi montate trei semafoare

de Cosmin ROMEGA

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din municipiul Suceava, dintre strada care face legătura între cartierul Iţcani şi centrul Sucevei cu strada ce face legătura cu comuna Şcheia, va fi semaforizată de Primăria Suceava. Investiţia, aprobată în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, prevede montarea a trei semafoare, valoarea totală, cu tot cu construcţie şi montaj, fiind estimată la 80.000 de lei.

Iniţiatorul proiectului de semaforizare a intersecţiei din zona centrului comercial Selgros, primarul Ion Lungu, a precizat că “dezvoltarea economică şi socială a unei regiuni este indispensabil legată de îmbunătăţirea infrastructurii urbane de transport. Una din locaţiile deficitare din punctul de vedere al circulaţiei rutiere este intersecţia străzilor Cernăuţi cu Drumul Comunal 74, spre Şcheia, în zona pasajului de cale ferată de la Iţcani. În această intersecţie cu patru ramuri, din care trei ramuri sunt ramuri cu trafic intens, desfăşurarea liberă a traficului auto nu asigură condiţii de siguranţă şi fluenţă. Datorită aglomeraţiei şi nerespectării reglementărilor de trafic sunt posibile incidente majore de circulaţie”.

În urma efectuării unui studiu de fezabilitate privind eficientizarea traficului în această intersecţie a rezultat că soluţia cea mai eficientă pentru rezolvarea problemelor de trafic în zonă este semaforizarea intersecţiei.

Conform măsurătorilor de trafic efectuate în intersecţie, traficul din această intersecţie are valori cuprinse între 814 şi 1.202 vehicule pe oră pe un sens de circulaţie al arterei principale (strada Cernăuţi) şi 886 vehicule pe oră pe banda de circulaţie a ramurei ce face legătura cu comuna Şcheia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More